تارا شهابی نژاد مدیر پشتیبانی سایت شرکت گلستان در گفتگو با زن و اجتماع:
بال پرواز دخترانمان میشویم
-الهام زندوثوقی-
مسیر پیشرفت و موفقیت برای هیچکس مسیری راحت نبوده است. در این میان زنان به واسطه مسئولیت مادری و محدود بودن مشاغل راه سختتری پیشرو دارند. اما همواره زنانِ با اراده مسیر را برای دیگران هموار کردهاند. تارا شهابینژاد در صنعت غذایی گروه تجاری گلستان به عنوان تنها زن با سمت مدیر پشتیبانی سایت در جنوبشرق کشور و همچنین تنها بانوی عضو هیات رئیسه انجمن صنعت پخش در استان کرمان نیز به شمار میآید. وی در مصاحبهای اختصاصی با نشریه زن و اجتماع نکات قابل تاملی از مدیریت و کار در محیط مردانه عنوان کرده است.
■ لطفا خودتان را برای مخاطبین ما معرفی کنید.
تارا شهابینژاد متولد شهریور 57 و دارای مدرک کارشناسی حسابداری هستم 24 سال تجربه کاری در صنعت پخش دارم؛ همچنین در حال حاضر به عنوان مدیر پشتیبانی سایت شرکت گلستان و فروشگاهای زنجیرهای هفت و عضو هیات رئیسه انجمن صنعت پخش استان کرمان مشغول خدمت رسانی می باشم.
■ کار خود را از کجا و چطور آغاز کردید؟
با مدرک دیپلم شروع به کار کردم و همزمان با کار، تحصیل را هم ادامه دادم؛ در زمان فارغ التحصیلی فرزند دومم به دنیا آمد.
■ به عنوان یک مادر شاغل چه دغدغه هایی داشتید؟
به عنوان یک مادر، «شاغل بودن» سخت است. در این حالت شما علاوه بر مسئولیت مادری، در اجتماع نیز مسئولتی دارید که باید آن را نیز به خوبی انجام دهید.
وسواسی که مادرها روی بچه ها دارند، برای مادران شاغل سختتر است. اما بچهها به شما چیزهای زیادی میآموزند.
■ برای کسانی که قصد ورود به بازار کار را دارند، چه توصیه ای دارید؟
تجربه من در طول زندگی شغلیام این بود که برای ورود به عرصه کار الزاما نیاز به سرمایه نیست. برای مثال خدا رحمت کند آقای محمد گرامی بنیانگذار شرکت چای گلستان را که 73 سال پیش با تلاش و سرمایه شخصی این شرکت را تاسیس کردند که امروز نسل سوم این خانواده سفرهای چندین هزار نفری به وسعت ایران پهن کردهاند. این انسانهای گرانقدر که سرمایهشان را در اختیار ما میگذارند تنها انتظارشان از ما امانتداری و صداقت است و میتوانیم با تلاش و پشتکار به جایگاه مدنظرمان برسیم.
■ شما در کشور تنها خانم در سمت خودتان در گروه تجاری گلستان هستید، کمی از وظایف و مسئولیتهایتان بگویید؟
بله؛ در صنعت غذایی گروه تجاری گلستان در سمت مدیر پشتیبانی مجموعه تنها خانمی هستم که در این جایگاه قرار دارد. با توجه به اینکه از دیدگاه جامعه این شغل، مردانه محسوب میشود؛ کمتر زنی سراغش میرود.
واحد پشتیبانی شامل انبار، توزیع، مالی و اداری است. با توجه به اینکه در قسمت انبار و توزیع (لجستیک) تمامی همکاران مجموعه مرد هستند و ماهیت کار یدی است؛ مدیر زن بودن در این قسمتها بسیار دشوار است ولی غیر ممکن نیست. وظایف مدیریت این واحد شامل حمل و نقل ورودی و خروجی، مدیریت انبار، مدیریت ناوگان توزیع، کنترل موجودی و مدیریت ارائه خدمات به مشتریان در زمان مناسب، توانایی مدیریت بحران، مدیریت واحدهای اجرایی و بهینه سازی فرآیندهای لجستیک است.
■ خانم شهابینژاد؛ شما تنها بانوی عضو هیات رئیسه انجمن صنعت پخش استان کرمان هستید کمی از صنعت پخش برایمان بگویید.
صنعت پخش جایگاه استراتژیکی در کل دنیا دارد. اکثر مردم توجه نمیکنند که چطور غذا و دارو حتی در دور افتادهترین مناطق کشور به راحتی در دسترس مردم قرار میگیرد. نقش شرکتهای پخش در این میان بسیار حائز اهمیت است و ما به صورت 24 ساعت در تمام نقاط کشور واسط بین تولید کننده و مردم هستیم.
■ چطور به این جایگاه رسیدید؟
از ابتدا استقلال مالی و حضور در جامعه برایم بسیار با اهمیت بود. حتی شاغل بودن تنها شرطم در زمان ازدواج بود. در این مسیر بسیار سختی کشیدم. از حسابداری شروع کردم و در طول سال ها با تلاش بسیار به جایگاهی که در حال حاضر دارم رسیدم.
■ مسبب راه اندازی فروشگاههای زنجیرهای هفت در شهر کرمان شما هستید کمی از انگیزتان برای انجام این کار بگویید؟
مجموعه فروشگاهی هفت از اواخر سال ۹۰ در سطح کشور راه اندازی شد و موفق عمل کرده است. حدود سه سال پیش به پیشنهاد من در جنوبشرق راه اندازی شد. من به عنوان مدیر پشتیبانی این مجموعه، با انگیزه رفاه شهروندان و به منظور ایجاد اشتغال برای جوانان خواستم کاری انجام داده باشم و امروز فکر میکنم توانستیم موثر
باشیم.
■ از مسیری که تا به امروز پیمودهاید راضی هستید؟
بله؛ البته هنوز اهداف بزرگتری دارم و برنامههایی برای آینده دارم که در حال برنامهریزی برای آن هستم.
■ با توجه به اینکه مادر دختری نوجوان هستید؛ فکر میکنید دختران امروز چه مزیتی نسبت به ما و مادرانمان دارند؟
ما و نسل قبل از ما محدودیتها و جامعه بستهای داشتیم که سد راه ما بودند و برای رسیدن به اهدافمان باید میجنگیدیم. اما به واسطهای که آن سدها شکسته شده و محدودیت ها به مراتب کمتر شده ما توانستیم بال پروازی به دخترانمان بدهیم که اگر بخواهند میتوانند برای خودشان و جامعه مفید باشند.
■ به عنوان یک مادر مهمترین توصیهای که به دخترتان داشتهاید چه بود؟
از دخترم خواستم یاد بگیرد که خودش را باور داشته باشد. اگر به خود و تواناییهای خود باور داشته باشید؛ قطعا موفق خواهید شد. همیشه به او تاکید داشتم نیازی به معجزه نیست؛ در واقع «زن» یک معجزه است و میتواند معجزه خلق کند در حقیقت تواناییهای زنها کمتر از معجزه نیست.
■ سخنی برای دختران بگویید.
دنیای خود را خودتان بسازید یک زن قوی همیشه تلاش میکند تا به هرآنچه میخواهد برسد.