سارا ابوالقاسم زاده، مدیر آکادمی ماساژ سارا در گفتوگو با زنواجتماع:
معلولیت مانع موفقیتم نشد
-الهام زندوثوقی-
سارا ابوالقاسم زاده، نماینده انجمن توسعه ورزش مهرگان در کرمان بانویی توان یاب است که با تلاش و پشتکار فراوانی که داشته توانسته موانع را پشت سر بگذارد و به موفقیت های خوبی در حوزه فعالیتش دست یابد. او تلاش هایش را از کودکی برای پشت سر گذاشتن معلولیتش آغاز کرد و در رشته های ورزشی متعددی ورود کرد.
ابوالقاسم زاده موفق شد در دو رشته دومیدانی و شودان مقام دوم کشوری را به دست بیاورد و در ۱۳ سالگی به مسابقات برون کشوری ترکیه اعزام شد.
این بانوی توانمند و کارآفرین اکنون در زمینه ماساژ مشغول به فعالیت بوده و در اقدامی زیبا بچههای آسیب دیده اجتماعی و نابینا را هم تحت آموزش قرار داده است.
بر این اساس «سارا ابوالقاسم زاده» را می توان الگویی برای تمامی افراد جامعه دانست که می توان با وجود مشکلات و سختی ها عبارت «تو نمی توانی» را به «می توانم» تبدیل کرد.
■ از خانواده بگویید.
پدر بازنشسته شرکت نفت و مادر بازنشسته علوم پزشکی هستند که در کار خیاطی هم فعالیت دارند. دارای یک خواهر و یک برادر هستم که متاسفانه برادرم سه ماه پیش فوت کرد.
■ از کودکی هایتان بگویید.
من تا کلاس پنجم در مدارس عادی بودم ولی بعد از دوران ابتدایی به دلیل کم بینایی در مدارس استثنایی ادامه تحصیل دادم.
■ چرا و چگونه کم بینا شده اید؟
مادر آموزشگاه خیاطی داشت و معمولا مشغول آموزش بود. به دلیل بازیگوشیهای کودکی یک روز که درب خانه باز بود بیرون رفتم و با خودرویی تصادف کردم و ضربه سختی به سرم خورد. در هفت سالگی؛ مربی بهداشت متوجه مشکل کم بینایی من شد. به پزشک ارجاع داده شدم و پزشک بعد از معاینه گفت که مشکلم مادرزادی است و ضربه تصادف آن را فعال و تشدید کرده است. اکنون سالهاست که به عنوان فردی نیمه بینا مشغول به خدمت هستم.
■ چگونه متوجه استعداد ورزشی خود شدید و به این سمت حرکت کردید؟
در آن زمان استعدادهای دانشآموزان را شناسایی می کردند تا در همان زمینه فعالیت داشته باشند. استعداد من در زمینه دومیدانی، گل بال و شودان بود. در مسابقات کشوری دومیدانی و شودان مقام دوم کشوری را به دست آوردم. در ۱۳ سالگی به مسابقات برون کشوری که در ترکیه برگزار شد؛ دعوت شدم.
■ مربیگری را از چند سالگی شروع کردید؟
مربیگری را از ۱۷ سالگی آغاز کردم. مربی رشته های گل بال، ایروبیک و دومیدانی بوده ام اما در حال حاضر فقط مربی ماساژ هستم.
■ در زمینه ماساژ فقط آموزش می دهید؟
خیر؛ در مجموعه من علاوه بر آموزش، خدمات ماساژ هم ارائه می شود که روزهای زوج متعلق به خانمها و روزهای فرد متعلق به آقایان است. به جز من چهار نفر دیگر )دو خانم مخصوص بانوان و دو آقا مخصوص مردان( در زمینه درمان و ریلکسی فعالیت دارند.
■ با توجه به سابقه ورزشی که دارید؛ چگونه به سمت تاسیس آکادمی ماساژ رفتید؟
من ۲۳ سال در حوزه ورزش فعالیت داشتم و اکنون ۱۲ سال است که در زمینه ماساژ فعالیت دارم. در ابتدای کارم به دلیل مشکل کم بینایی، تمامی اطرافیان گفتند که «تو نمیتوانی» اما زمانی که استاد رضا فتحی رییس انجمن توسعه ورزش مهرگان در جمع اعضای این انجمن در برج میلاد تهران من را به عنوان مدرس و مربی ماساژ و عضو انجمن
معرفی کردند؛ به پهنای صورتم اشک ریختم و ثابت کردم که «میتوانم» . آن لحظه هیچگاه از ذهن من پاک نخواهد شد .در همان جلسه ابلاغ من را برای مدرسی در آموزشگاه تهران و کرمان نوشتند. اکنون علاوه بر فعالیت در این دو آموزشگاه در بم و زرند هم فعالیت دارم.
■ از سختی های شروع کار بگویید.
سختی ها زیاد بود. موانع زیادی را سر راهم قرار دادند. به دلیل مشکل کم بینایی مرا باور نداشتند تا این که فنی و حرفه ای با نامه هایی که از تهران داشتم؛ موافقت کرد؛ کارم را شروع کنم .
ابتدای کارم در اتاق کوچک خودم بود ولی با توکل بر خداوند و حمایت های استاد فتحی توانسته ام در دو سالن بزرگ کارم را گسترش دهم. مسئولان حمایتی نکردند. زمانی که اولین همایش ماساژ را در سال ۱۴۰۱برگزار کردم هیچ یک از مسئولان نیامدند ولی استقبال مردم به گونه ای بود که استاد فتحی شگفت زده شد.
■ از موفقیت هایتان بگویید.
من با تلاش و پشتکار توانسته ام خود را به عنوان یک بانوی توانمند و کارآفرین معرفی کنم. توانسته ام بچه های آسیب دیده اجتماعی و نابینا را آموزش دهم که در حال حاضر مشغول به کار هستند.
■ چه آرزویی دارید؟
آرزو دارم در تمامی شهرستان های کرمان و کل سطح شهر شعبه های زیادی از مراکز ماساژ دایر کنم و به همه افرادی که ماساژ را درست نشناخته اند؛ معرفی کنم تا بتوانند فرشته سلامت خانواده خود باشند.
■ چه توصیه ای به دختران ایران دارید؟
توصیه من بیشتر به دخترانی است که معلولیتی دارند . معلولیت محدودیت نیست؛ اصلا آن را ملاک ندانید. دست از تلاش بر ندارید تا به آرزویتان برسید. هیچکس نمی تواند جلوی پیشرفت شما را بگیرد مگر این که خودتان نخواهید. ماسوری داشته ام که فقط یک دست داشت و کار ماساژ را به نحو احسن انجام می داد. جمله «تو نمی توانی» را فراموش کنید و با عشق به سراغ علاقه تان بروید.
■ دوست دارید چه پیامی را برای مردم ایران ارسال کنید؟
ماساژ هنر دست ورزیدن روی عضلات بدن است. سعی کنید آن را بگیرید و به آرامش برسید.