کلاژن در پوست و بدن چه تاثیراتی دارد؟
پریا زندوثوقی
کلاژن پروتئینی است که با تشکیل شبکه مولکولی، باعث ایجاد، حفظ و ترمیم سلول های بدن می شود که مقدار معین آن در بدن لازم است زیرا بدون این ماده عملکرد بدن سالم نخواهد بود و بدن فعالیتهای درونی روزانهاش را نمی تواند به درستی انجام دهد مثل ترمیم زخم ها.
ویژگی اصلی کلاژن حفظ خاصیت ارتجاعی پوست است که آن را جوان ، لطیف و نرم نگه میدارد ، با بالا رفتن سن، بدن دیگر نمیتواند پروتئین موجود در غذاها را جذب کند و میزان تولید آن در بدن کاهش مییابد ، میزان تولید آن از سن ۲۵ تا ۳۵ سالگی ۵.۱ درصد در بدن کم میشود اما در سن ۴۵ سالگی ناگهان ۳۵ درصد در بدن افت میکند.
به همین دلیل لازم است به ذخیره سازی کلاژن در بدن خود اهمیت بدهیم زیرا بالا رفتن سن و کاهش کلاژن در بدن روی حفظ و ترمیم بافتها ، شرایط پوست، ناخنها و حتی بیماریهای قلبی و دردهای دیگر تاثیر میگذارد.
وجود کلاژن کافی در بدن به مقدار پروتئینی بستگی دارد که روزانه مصرف میکنیم.
پس لازم است که هر روز گوشت بدون چربی ، ماهی ، لبنیات ، محصولات سویا و سبزیجات در رژیم غذایی خود مصرف کنیم ، همچنین میزان تولید کلاژن را در بدن با خوردن غذاهای حاوی ویتامین سی افزایش دهیم.
مصرف خوراکیهایی مثل کیوی ، مرکبات به خصوص پرتقال، سبزیجات با برگهای سبز و قرمز. (اگر بدنتان نمی تواند ویتامین سی را در خود ذخیره کند حتما مقدار کافی از آن را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید وگرنه میزان کلاژن کم می شود و پوست دچار چین و چروک خواهد شد)
علاوه بر مصرف خوراکیها میتوانیم از محصولات آرایشی مثل سرمها و کرمها که قابلیت ساخت کلاژن در پوست را دارند به صورت موضعی استفاده کنیم. همچنین خوردن مکملهای آن نیز میتواند تا حدودی کمک کند و به این صورت میتوانیم از چروک شدن پوست خود جلوگیری کرده و به سلامت بدن خود کمک کنیم.
سوتیتر
وجود کلاژن کافی در بدن به مقدار پروتئینی بستگی دارد که روزانه مصرف میکنیم