افسون میرحسینی در گفتگو با زن و اجتماع؛ نبود تکنولوژی به‌روز بر معدن‌کاری سایه انداخته است

مریم حیدری مقدم

|

۲۵ مهر ۱۴۰۳

افسون میرحسینی در گفتگو با زن و اجتماع؛

نبود تکنولوژی به‌روز بر معدن‌کاری سایه انداخته است

● بانوان معدن کار همیشه خوش درخشیده اند

-مریم حیدری‌مقدم-

افسون السادات میرحسینی متولد بهمن 1349 در کرمان، کارشناس ارشد زمین شناسی گرایش اکتشاف نفت متاهل و دارای دو فرزند است. از جمله فعالیت های این بانوی توانمند می توان به اکتشاف چندین محدوده معدنی اشاره کرد. او که شیفته فعالیت در حوزه معدن است هر قدم در این حوزه را گامی به سوی خدا می داند. میرحسینی معتقد است علیرغم اینکه چالش‌های بانوان معدنکار بسیار بیشتر از آقایان است اما خانم ها با غلبه بر چالش ها در این حوزه خوش درخشیده اند. در ادامه این مطلب، گفتگوی زن و اجتماع را با این بانوی معدنکار می‌خوانید.

  •  از حوزه فعالیت خود بگویید.

من تقریبا از زمان تاسیس نظام مهندسی معدن استان کرمان به عضویت آن درآمدم و فعالیت معدنی‌ام را آغاز کردم. حوزه‌ی فعالیت من درزمینه‌ی مراحل اکتشاف و شناسایی محدوده‌های معدنی است.

  • چگونه و با چه هدفی به این سمت حرکت کردید؟

من از طریق تحصیل در رشته زمین شناسی و با توجه به دیدگاه جایگاه معدن و مواد معدنی در کارآفرینی وارد این حرفه شدم و سعی کرده ام گام های موثری در این وادی بردارم.

  •  از فعالیت ها و موفقیت هایتان به عنوان یک معدن کار بگویید.

اکتشاف چند محدوده معدنی در استان های مختلف ایران از جمله فعالیت های من است. تمامی قدم‌های معدن کاری و سطح الارضی برای من موفقیت محسوب می شود زیرا که من را به خدا نزدیک تر می کند. چرا که با کاوش در زمین، متوجه می شوم خدا چه نعمت ها و ثروت‌هایی را بی منت در اختیار ما قرار داده است در حالی که اکثر اوقات از آن ها بی خبر هستیم.

  •  آیا ورود به این حوزه برای همه امکان پذیر است؟ برای ورود به این حوزه به چه توانمندی ها، ابزار و ویژگی هایی نیاز است؟

ورود برای همه امکان پذیر است اما به شرط خواستن؛ زمانی که علاقه لازم را داشتید به سمت کسب دانش مربوط به این حوزه حرکت کنید که دانشی بسیار وسیع است و انتها ندارد. فعالیت در این عرصه نیازمند توان بدنی نسبتا خوبی است. داشتن ماشین آلات اولیه برای اکتشاف و مطالعات زمین شناسی سطح الارضی و تحت الارضی از ابزار مورد نیاز این حوزه می باشد.

  •  در این مسیر با چه چالشهایی روبرو بوده اید؟ آیا جنسیت در به وجود آمدن این چالش ها نقشی داشته است؟

چالش های بسیاری در این مسیر وجود دارد که بیان تک تک آنها از حوصله ی شما خارج است. چالش‌هایی که از آغاز قدم نهادن در یک محدوده شروع می شود تاسختی‌های جغرافیایی، محیطی، امنیت، مراحل اداری، تکمیل فرآیند اکتشاف ادامه پیدا می‌کند. گاهی اوقات همین چالش ها مسیر را زیباتر و پویاتر می کنند. در این مسیر همیشه چالش‌های یک بانوی معدن کار بسیار بیشتر از آقایان بوده است؛ ولی بانوان همیشه خوش درخشیده‌اند. تفاوت‌های فیزیولوژیک مانعی برای آنان نبوده است. بانوان معدن کار در کنار اینکه خانه را مدیریت کرده اند، شغل‌شان را هم به بهترین نحو به انجام رسانده اند. به تمامی همکاران بانوی خودم در این زمینه افتخار می کنم که توانسته اند بر این چالش ها غلبه کنند.

  •  از نظر شاخص‌های بین‌المللی در ایران شرایط و فضای کسب و کار معدن چگونه است؟

علیرغم ذخایر انسانی و تحت الارضی خدادادی، ایران عزیزمان در جایگاه مطلوبی قرار ندارد. به دلیل عدم دسترسی به تکنولوژی روز و ماشین آلات مناسب، معدن کاری در ایران سخت است و افزایش عمق حفاری تقریبا ناممکن شده است. در حالی که ایران با این ذخایر می تواند در رتبه های اول تا سوم جهان باشد.

  •  تحریم ها چه اثری بر کار و حرفه شما داشته است؟

ذخایر و منابع بسیار خوبی داریم ولی کار معدن، تیمی است و نیاز به ابزار آلات، تکنولوژی، فناوری برای استخراج و فرآوری بعد از استخراج دارد. همه این مراحل به اضافه بازاریابی برای فروش به ارتباط ما با دنیا مربوط می شود. تحریم ها بر این حوزه هم مانند سایر حوزه ها اثرات نامطلوبی گذاشته است.

  •  از سمت مسئولان چه کمک‌هایی به بخش معدن و صنایع معدنی شده است؟

مسئولان تا جایی که توان داشتند، کمک کردند اما با توجه به وسعت این حوزه و ذخایری که داریم، چندین برابر این کمک ها را انتظار داریم تا بتوانیم بر تولید ثروت، اشتغال زایی و بهبود معیشت مردم تاثیرگذار باشیم. من به عنوان یک معدن کار و معدن دار و یک شهروند از مسئولان درخواست یاری بیشتری را دارم تا خروجی بسیار خوبی را شاهد باشیم. اکثر مردم ما از نظر معیشتی در مضیقه هستند درحالی که بر روی پهنه های بزرگی از ذخایر زیرزمینی زندگی می کنند. بخش معدن می تواند حامی خوبی برای معیشت مردم باشد و این کار با حمایت مسئولان و مردم اتفاق خواهد افتاد.

  •  از مولفه های اثرگذار بر بخش معدن بگویید.

چالش هایی که یک معدنکار، معدن دار، کارشناس و کارگر معدن با آن ها روبرو است از مولفه های تاثیر گذار هستند. چالش هایی همچون بروکراسی های اداری، هزینه های بالای معدن داری، مشکلات واردات ماشین آلات مورد نیاز و… وجود دارند که اگر مرتفع شوند؛ تحولات بسیار خوبی روی می دهد.

  •  بزرگترین حامی شما در این مسیر چه کسی بوده است؟

بزرگترین حامی من خدا بوده است. اوکه مهربان تر از مادر و تواناتر از پدر است. در زندگی زمینی هم همسرودو فرزند پسرم همیشه در کنارم بوده وهستند.

  •  آیا توانسته‌اید بین زندگی شخصی و فعالیت معدن کاری خود تعادل ایجاد کنید؟

بله توانسته ام و این تعادل ایجاد کردن لازمه ورود به این حوزه است. اگر نتوانیم بین کار و زندگی تعادلی ایجاد کرد، باید روی یکی از این دو خط کشید.

  •  آینده معدن و صنایع معدنی ایران را چگونه می بینید؟

با توجه به پتانسیل های تحت الارضی و منابع انسانی که در اختیار داریم؛ می توانیم بهترین جایگاه را داشته باشیم و تحولی عظیم را رقم بزنیم. اما با روالی که در پیش گرفته ایم جایگاه خوبی در انتظار ما نیست. من از دولتمردان خواهش می کنم تا نگاه جدید و تسهیل گرایانه ای به این بخش داشته باشند. فارغ‌التحصیلان و دانش آموخته های این رشته آینده ساز این بخش هستند؛ همچنین باید قدر کارشناس های باتجربه را دانسته و از تجربیاتشان استفاده شود. همچنین دولت باید با حذف بروکراسی های اداری و تزریق سرمایه به این بخش از فعالان این بخش حمایت کند. با اعطای تسهیلات و مشارکت در امور معدن کاری (تا رسیدن به مرحله بهره برداری که بسیار هزینه بر است)، با تکنولوژی می توان مشکلات این بخش را کاهش داد و آن به مرحله درآمدزایی و اشتغال زایی رساند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید
آخرین مطالب

نقش زنان درجنگ‌ها و دفاع مقدس

زن و اجتماع

|

۲۶ مهر ۱۴۰۳

افسون میرحسینی در گفتگو با زن و اجتماع؛ نبود تکنولوژی به‌روز بر معدن‌کاری سایه انداخته است

مریم حیدری مقدم

|

۲۵ مهر ۱۴۰۳

شبیخون

زن و اجتماع

|

۲۳ مهر ۱۴۰۳

گفتگوی زن‌واجتماع با سامیه مهراب‌نیا فعال اقتصادی: از مسئولان ناامید شده‌ام

مریم حیدری مقدم

|

۲۱ مهر ۱۴۰۳

ساختار پوست خود را بشناسیم

پریا زندوثوقی

|

۱۹ مهر ۱۴۰۳