به دنبال تغییر و تحولات جامعه ایرانی – جهانی و همچنین افزایش هزینه های زندگی، نیاز به حضور زنان در موقعیت های کاری هر روز بیشتر احساس می شود .حضوری که هر روز شاهد رشد بیشتر آن هستیم. در کنار این حضور پررنگ بانوان در محیط کار نباید از چالش هایی که در مسیر این قشر پرتوان می باشد، غافل شد.
چالش هایی که بر سر راه یک بانوی کارمند و شاغل قرار دارد به مراتب بیشتر از چالش های مسیر مردان می باشد. در هر محیط کاری، ما شاهد تبعیض های جنسیتی از جمله: دستمزد کمتر بانوان در مقایسه با مردان در همان سمت یا عدم اجازه حضور زنان در برخی بازارها وایجاد موانعی در مسیر پیشرفت بانوان می باشیم.
یک بانوی شاغل در کنارمقابله با این معضلات باید در مقابل وظایف خانه و خانواده هم پاسخگو باشد. او باید به گونهای برنامه ریزی کند تا از عهده تمامی مسئولیتها بر بیاید و هر دو نقش را به نحو احسن به انجام برساند.
ناگفته نماند که مسئولیت خانه و خانواده به اندازه شاغل بودن و چه بسا بیشتر، به انرژی و وقت نیاز دارد. بانویی که در محیط کار از او انتظار ایفای نقشش را به نحو احسن دارند و در محیط خانه و خانواده هم باید نقش همسری و مادری را به خوبی اجرا کند؛ انرژی چندین برابر یک مرد نیاز دارد.
البته زنان ایران و جهان، با موفقیت هایی که در تمامی زمینههای علمی پژوهشی کسب کردهاند، توانمندی خود را اثبات کرده اند. زنانی که با تکیه بر توانمندیهای خود برتمامی چالش ها فائق آمدهاند موانع پیش رو را با هوشمندی کنار زدهاند. موانعی که هر کدام به تنهایی می توانست عامل درجازدن، دلسرد شدن و بازگشت از مسیر پیش رو باشد.
آنان که توانسته اند با تدبیر خود برنامه ریزی صحیحی داشته باشند و تعادلی بین شغل و زندگی شخصی برقرار کنند؛ مواجهه با مشکلات نه تنها مانعی نبوده بلکه مزایایی هم برایشان به ارمغان آورده است. مزایایی همچون: استقلال در تصمیم گیریها، وجود نظم خاصی در زندگی به منظور رسیدگی به تمام امور کار و منزل، مدیریت اقتصادی موفق و بسیاری مزایای دیگر که بر هیچکس پوشیده نیست و آثار آن را در زندگیهای اطرافیان مان مشاهده میکنیم.
نامگذاری چهارم شهریورماه به نام روز کارمند، بهانهای بود تا اشارهای شود به بخشی از مشکلات و چالش هایی که این قشر توانمند و پربازده با آن رو به رو هستند.
به امید موفقیت هر چه بیشتر بانوان سرزمینمان.