آدینه گلاب،بازیگر ایرانی

عنوان شغلی: بازیگر

سال تولد: 1332

داستان آدینه گلاب،بازیگر ایرانی

گلاب آدینه بازیگر، بازیگردان،مدرس تئاتر و سینما متولد آبان ۱۳۳۲ در تهران است. پدرش حسینقلی مستعان، داستان‌نویس بود. گلاب کوچک‌ترین و هفتمین فرزند خانواده بود. دوره‌ی دبستان و دبیرستان را در تهران به پایان رساند.
در سال ۱۳۵۱ وارد دانشگاه شهید بهشتی شد و به تحصیل در رشته‌ی اقتصاد سیاسی پرداخت. شرکت در کلاس‌های تئاتر فوق برنامه‌ی دانشگاه، به آشنایی او با استادش مهدی هاشمی انجامید.
بازی در تئاتر را از سال ۱۳۵۴ با نمایش «آدم‌های ماشینی» به کارگردانی مهدی هاشمی آغاز کرد و سپس به گروه دانشجویی «پیاده» پیوست که زیر نظر مهدی هاشمی و داریوش فرهنگ کارگردان و سوسن تسلیمی بازیگر بود.
گلاب در سال ۱۳۵۶ با مهدی هاشمی ازدواج کرد که حاصل آن یک دختر به نام نورا است که او نیز حرفه‌ی بازیگری را دنبال می‌کند.
پس از گذراندن کلاس‌های تئاتر در سال ۱۳۵۸ در نمایش «دایره‌ی گچی قفقازی» اثر برتولت برشت نمایش‌نامه‌نویس آلمانی و به کارگردانی داریوش فرهنگ نقش ایفا کرد و در سال ۱۳۵۹ با فیلم «رسول پسر ابوالقاسم» پا به عرصه‌ی سینما گذاشت.
در سال ۱۳۶۳ همراه با مهدی هاشمی در مجموعه‌ی تلویزیونی «سلطان و شبان» بازی کرد که با استقبال فراوانی مواجه شد.
پس از آن در چند فیلم از رخشان بنی اعتماد و چندین کارگردان مشهور ایرانی دیگر ایفای نقش کرد.
بازی‌های حرفه‌ای و قوی او جوایزی برای وی به همراه داشت از جمله سیمرغ بلورین سیزدهمین جشنواره‌ی فیلم فجر برای فیلم «روسری آبی» در سال ۱۳۷۳. این فیلم در جشنواره‌ی تِسالونیکی یونان نیز برنده‌ی جایزه‌ی منتقدان شد.
در سال ۱۳۷۹ در جشن خانه‌ی سینما، جایزه‌ی بهترین بازیگر زن و در سال ۱۳۸۲ در جشن سیما، جایزه‌ی بهترین انتخاب بازیگر و بازیگران به او تعلق گرفت.
او همچنین به خاطر فیلم‌های «زرد قناری» در سال ۱۳۶۷ و «زیر پوست شهر» در سال ۱۳۷۸ جایزه‌ی بهترین بازیگر نقش اول و برای «بانوی اردیبهشت» در سال ۱۳۷۶ جایزه‌ی نقش مکمل زن را گرفت.

فعالیت‌های تئاتری: کارگردانی «خبر خوش» سال ۱۳۶۸، «مرگ یزدگرد» سال ۱۳۶۹، «سلطان مار» سال ۱۳۷۶، « مادام پی‌پی» سال ۱۳۷۷، «شبی در طهران» سال ۱۳۸۳ و دو تله تئاتر «نامه» و «آشتی‌کنان».

فیلم های مهم او: «شکار خاموش» سال ۱۳۶۹، «زندان زنان» سال ۱۳۸۰، «مهمان مامان» سال ۱۳۸۲، «آرامش در میان مردگان» سال ۱۳۸۴، «وقتی همه خواب بودند» سال ۱۳۸۴.

آدینه فعالیت‌های دیگری نیز داشته است، از جمله عضو هیئت داوران بیست‌و‌یکمین جشنواره‌ی فیلم فجر و سی‌امین جشواره‌ی تئاتر فجر، مدرس بازیگری در دانشکده‌ی سینما و تئاتر و بازیگردانی فیلم‌هایی نظیر «گل یخ، مرا اهلی کن، رقص پرواز، عروس افغان».

آدینه از بازیگران پرکار و حرفه‌ای سینما و تئاتر ایران محسوب می‌شود. او به ویژه در ایفای نقش زنان طبقه‌ی فرودست جامعه بسیار موفق بوده است. تنوع بازی‌های او و خلق ریزه‌کاری‌های شخصیتی در نقش‌هایش بیانگر توانایی بالای آدینه در هنر بازیگری است.