“کالپانا چاولا”

عنوان شغلی: فضانورد

سال تولد: 1962

داستان “کالپانا چاولا”

“کالپانا چاولا”در سال 1996 به عنوان اولین زن هندی که به فضا سفر کرده است، در ماموریت فضایی شاتل کلمبیا حضور داشت.

این شاتل فضایی به مدت دو هفته و به دفعات 252 بار به دور مدار زمین چرخید. دومین و در عین حال اخرین تجربه سفر کالپانا چاولا به فضا به همراه شش نفر از فضانوردان دیگر در سال 2003 صورت گرفت که در این سفر فضایی ،بیش از 80 مورد آزمایشات فضایی و در طی مدت زمان بیش از 16 روز انجام شد. متاسفانه کالپانا چاولا و کلیه خدمه در اثر برخورد این سفینه به اتمسفر زمین جان باختند. در سال 2020 شرکت هوافضای “نورتاپ گرومن”به یاد این زن فضانورد ،نام یکی از سفینه های فضایی را به نام “چاولا” اختصاص.

یکی از جملات معروف کالپانا چاولا

مسیری که رویاها را به موفقیت پیوند میزند قطعا وجود دارد.باشد که بصیرت یافتن انها شهامت قدم گذاشتن در ان عزم دنبال کردن ان را داشته باشید

طول پرواز فضایی

31 روز و 14 ساعت و 54 دقیقه

اسم اول او

چاولا یا طوری که خانواده اش صدایش می کردند مونتو از همان سنین کم شیفته پرواز بود. کالپانا چاولا  وقتی سه سال داشت اسم کالپانا را به عنوان اسم رسمی اش انتخاب کرده بود که به معنای تخیل است.

تحصیلات  

کالپانا چاولا جز اولین زنان بود که در رشته ی مهندسی هوانوردی از کالج مهندسی پنجاب فارغ التحصیل شد و برای ادامه تحصیل به امریکا نقل مکان کرد و در امریکا دو مدرک کارشناسی ارشد و یک مدرک دکترای مهندسی هوافضا گرفت و به ناسا پیوست.او کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه تگزاس در ارلینگتون و دکترای خود را از دانشگاه کلرادو بولدر در مهندسی هوافضا دریافت کرده بود.

ماموریت ها

اس تی اس ـ87

اس تی اس ـ107شاتل فضایی کلمبیا