سبک کلاسیک در طراحی داخلی
در ادبیات غیر آکادمیک، غالبا معماری داخلی کلاسیک را با نام سنتی به یک مفهوم می دانند. اما تعاریف سبک کلاسیک با معماری داخلی سنتی متفاوت است و مفاهیم و شیوههای پیاده سازی آن ها با یکدیگر فرق دارد.
اگر انسان منظمی هستید که آرامش را در نظم حاکم بر محیط میدانید، سبک کلاسیک مناسب شماست. نظم و تقارن چنان جایگاهی در این سبک دارد که اغلب افراد مبتلا به OCD یا همان اختلال وسواس فکری، در فضاهای با سبک کلاسیک احساس آرامش بیشتری دارند.
علاوه بر این به دلیل ظاهر ساده، این سبک هموراه طرفداران خود را داشته و از آن دسته سبک ها محسوب میشود که با مد روز پیش نرفته و در نتیجه هرگز قدیمی نمیشود.
رنگهای ترند و مد سال هرگز در این نوع سبک جایگاهی ندارند. رنگ های سفید، زیتونی، کرم و قهوه ای؛ رنگ های غالب در این نوع طراحی هستند. از رنگ های تناژ سورمه ای، قرمز تیره و فیروزه ای نیز بعضا در طراحی فضاهای لوکس کلاسیک استفاده می شود. نکته مهم در انتخاب رنگ مناسب، بکارگیری رنگهای باوقار و سنگین و غیر جیغ! است. طلایی و تنالیتههای سفید نیز به عنوان زمینه کلی و تزیینات به میزان زیاد استفاده می شود.
برای ایجاد یک جلوه متین و آرام در رنگ های تند و تیره در سبک کلاسیک، از تزیینات و نقوش شاخص پارچه استفاده می شود. به عبارتی تزیینات و نقوش معروف دیزاین کلاسیک بر روی پارچه های مبلمان و پرده و کفپوش مشاهده می شود.
سبک کلاسیک و المانهای سنتی و با اصالت آن، یادآور مهربانی و صمیمت خانههای اصیل و اشرافی قدیم و کاخهای باشکوه تاریخیست و میتواند جلوهای بسیار گرم و باشکوه در دکوراسیون داخلی فضاهای ایرانی پدید آورد.
برای چیدمان منزلتان در این سبک باید به تقارن چیدمان توجه ویژه داشته باشید. علاوه بر این استفاده از گچبری و دیوارکوب از شاخصه های این سبک است.
توجه داشته باشید در این سبک، تک تک اجزا مبلمان و المانهای گوناگون با دقت زیاد حکاکی و کنده کاری میشوند و از حالت سادگی رها میشوند. نرده های پله، دسته های چوبی مبلمان، تزیینات دیواری و دیگر اجزا همه به نحو هماهنگ و جذابی به دست استادان هنرمند طراحی و رنگ آمیزی شده است.
- حوریه صراف زاده/ کارشناس معماری-