سهم زنان سرپرست خانواده از بودجه

|

۰۳ دی ۱۴۰۱

|

۰۸:۳۰

با حضور وزیر کشور در مجلس رقم خورد

سهم زنان سرپرست خانواده از بودجه

در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون اجتماعی در خصوص توانمندسازی زنان سرپرست خانواده، سردار احمد وحیدی وزیر کشور با حضور در صحن علنی مجلس با عنوان این مطلب که: «بسیاری از آسیب‌های اجتماعی حول محور زنان می‌چرخد و اگر به آن نپردازیم مسائل زیادی ایجاد می‌کند از این رو پرداختن به مسائل زنان و توانمندسازی آن‌ها اهمیت فراوان دارد» از ایجاد همانگی های لازم در خصوص امور فرهنگی در این باره خبر داد.

او در ادامه صحبت های خود با اسثتناد به سخنان رهبری در خصوص سیاست‌های  کلی پیرامون مسئله زنان و خانواده و تاکیید مقام معظم رهبری بر حمایت‌های حقوقی، اقتصادی و فرهنگی وتشویق زنان به ازدواج،به بیان پاره ای از فعالیت های انجام شده در این زمینه توسط وزارت کشور پرداخت.

وزیر کشوراقدامات انجام شده در جهت اجرایی شدن بند (پ) ماده (80) قانون توسعه را گامی مثبت در جهت هم افزایی بین دستگاها و پشتیبانی مالی عنوان کرد و حمایت از طرح های محرومیت زدایی و بهبود اقامتگاه زنان در مناطق غیر رسمی  را از جمله فعالیت های انجام شده در وزارت کشور عنوان کرد.

احمد وحیدی همچنین از فعالیت های مشترک بین وزارت کشور با سازمان های بهزیستی،کمیته امداد و معاونت امور زنان، شهرداری،جمعیت هلال احمر و سازمان فنی و حرفه ای خبرداد و دسته بندی  زنان در 4دسته همسران فوت شده، زنان مطلقه، مجرد قطعی و بدسرپرست به منظور تسهیل در پشتیبانی وحمایت مالی از زنان  را از جمله اقدامات سودمند در این راستا دانست.  وزیر کشور در پایان این جلسه با تاکید بر این موضوع که توانمندسازی بانوان در حوزه سیاست‌گذاری و پشتیبانی مالی در وزارت کشور دنبال می‌شود، خاطر نشان کرد:هر چند که اصل مسئله مرتبط به ستاد ملی زنان و خانواده و مسئولیت آن برعهده معاونت زنان نهاد ریاست جمهوری است که در شورای فرهنگی شورای‌عالی انقلاب فرهنگی نیز به آن پرداخته می‌شود، اما از آنجایی که زنان سرپرست خانوار با اجتماع در ارتباط هستند در شورای اجتماعی نیز به مباحث مربوط به زنان سرپرست خانواده می‌پردازیم.

همزمان با این سخنان که توسط وزیر کشور در صحن علنی مجلس عنوان شد، محمدجواد قالیبافت رئییس مجلس با عنوان این خبر که دولت هنوز لایحه توانمندسازی زنان را به مجلس ارائه نکرده است گفت: موضوع زنان و خانواده تأثیر مستقیمی بر پویایی و پیشرفت کشور دارد و توجه به خانواده از اولویت‌های اصلی کشور است.

طبق آمار ارائه شده از سوی  رئیس مجلس در حال حاضر 5 میلیون زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد که بیش از نیمی از آن‌ها فاقد هرگونه پوشش بیمه ای یا مستمری هستند، 19درصد از آن ها از هیچ گونه چتر حمایتی بهرمند نیستند و 38درصد آن ها جزو سه دهک پایین جامعه بشمار می‌آیند.

قالیباف با عنوان این مطلب که: «با توجه به شرایط سخت اقتصادی فعلی که زن و مرد با هم کار می‌کنند تا مشکلات اقتصادی مرتفع شود، چگونه زنان سرپرست خانوار می‌توانند مشکلات اقتصادی را حل کنند»بر لزوم توجه خاص و ویژه به مسئله زنان سرپرست خانواده تاکید و خاطر نشان کرد این مهم جزدر صورت  همکاری همه جانبه بین مجلس، دولت ، ثمن‌ها، توده مردم، نهادها و سازمان‌های مردمی تحقق نمی یابد.

قالیباف در بخش دیگری از صحبت های خود به مسئله بیمه زنان سرپرست خانواده پرداخت و عنوان کرد: بیمه زنان سرپرست خانوار و بیمه زنان خانه‌دار از جمله موضوعات مهمی است که واقعا به آن بی‌توجهی کرده‌ایم. در لایحه بودجه  ۱۴۰۱ و برنامه هفتم که در دستور کار قرار دارد باید به این موضوع توجه شود. بند (۱۶) تبصره (۱۴) لایحه بودجه مختص حوزه زنان سرپرست خانوار است، با توجه به اینکه هنوز در حوزه هزینه‌ها، بررسی تبصره (۱۴) در دستور کار قرار نگرفته است، باید این موضوع را مورد توجه جدی قرار داد.

 وی همچنین با اعلام آمادگی مجلس در حوزه اصلاح قوانین در این زمینه، خواستار آن شد تا وزیر کشور در شورای اجتماعی پیگیر روندی باشد که به موجب آن خروجی قابل قبول از قوانین و مقررات به منظور بهبود شاخصه‌های زندگی زنان سرپرست خانواده، به دست آید.

وی تصریح کرد: در  بند (ب) تبصره (۱۶) ۱۴۰۰ رقم قابل توجهی پیش‌بینی شده اما متأسفانه در این بخش در کمیته امداد و سازمان بهزیستی نسبت به هزینه‌هایی که باید در این حوزه انجام می‌شد توجه لازم نشده است. ۵۰ درصد آن باید به زنان سرپرست خانوار تعلق می‌گرفت که رعایت نشده است لذا خواهش می‌کنم در باقی مانده سال به این موضوع توجه شود.

قالیباف خطاب به وزیر کشور گفت: برنامه ششم مدت اجرای ۵ ساله‌اش تمام شده و یک سال دیگر نیز تمدید شده است. در ماده (۸۰) این برنامه دولت مکلف به ارائه لایحه برنامه توانمندسازی در این حوزه است اما هنوز این لایحه ارائه نشده است. با توجه به اینکه برنامه یک سال تمدید شده، حداقل باید این لایحه ارائه شود تا بتوان اقدامات لازم را انجام دهیم. مجلس مصمم است در روزهای سه‌شنبه کارهای نظارتی مهمی که در دستور کار است را پیگیری کند و هر سه ماه یک بار مصوبات و جمع بندی‌ها را پیگیری خواهیم کرد تا سازمان‌ها و دستگاه‌ها به وظایف قانون خود عمل کنند.

قالیباف در پایان گفت: طبق برنامه ششم توسعه دولت مکلف به ارائه لایحه‌ای در حوزه توانمندسازی زنان بود که هنوز این لایحه ارائه نشده است ما انتظار داریم دولت این کار را انجام دهد.