روز جهانی محیط زیست
5 ژوئن (15خرداد) 1972 زمانی که اولین کنفرانس انسان و محیط زیست توسط سازمان ملل متحد در شهر استکهلم سوئد با هدف افزایش آگاهی مردم برای حفظ و نگهداری محیط زیست و تحریک سیاستمداران برای اتخاذ تصمیماتی به جهت جلوگیری از تخریب محیط زیست تشکیل گردید.
قطعنامه unep (تشکیل برنامه محیط زیست سازمان ملل) را باعث شد که طی آن حق برخورداری انسان از محیط زیست سالم، همطراز حقوق بشر معرفی شد وبه سرتاسر جهان ابلاغ شد.
هرساله این روز را نامگذاری میکنند و آن را با راهپیماییهای خیابانی، برگزاری مسابقات نقاشی و مقاله نویسی، همایش ها، دوچرخه سواری، درختکاری، کنسرت های سبز، پاکسازی محیط زیست جشن میگیرند. کشوری به عنوان میزبان انتخاب می شود تا مراسم رسمی را درآن برگزار کنند. در اجرای این مراسم سعی میشود تا راهکارهایی برای مشکلات کشور میزبان ارائه شود. در سال 2024 پنجم ژوئن به نام احیای زمین، بیایان زدایی و مقاوم سازی در برابر خشکسالی نامگذاری شده است و بهانه ای تا مردم در این روز کاری برای مراقبت از زمین و احیای آن انجام دهند.
برای نجات زمین پرسخاوتمان همه ما مسئول هستیم.
بهتر است عادتهای غلط خود را کنار بگذاریم تا از محیط زندگیمان محافظت کنیم. کارهایی که می توانیم در این راستا انجام دهیم :
– پرهیز از مصرفی بودن و استفاده بیش از حد از وسایل الکترونیکی و…
-تفکیک زباله های بازیافتی از زباله های تر که می توان با خاک کردن زباله های تر حتی در تراس خانه کمپوست تولید کرد.
-استفاده مجدد از وسایل قدیمی وتبدیل آن ها به وسایل جدید با استفاده از راهکارهای خلاقانه و سلیقه ای که داریم.
-از پاک کنندههای طبیعی بجای مواد شیمایی استفاده کنیم چرا که تاثیر مخرب مواد شیمایی بر کسی پوشیده نیست.
-بجای استفاده ازخودرو تا جای امکان پیاده روی و دورچرخه سواری کرد.
-صرفه جویی در مصرف برق و آب و گاز را فراموش نکنیم.
-خریدهای منزل را در صورت امکان به صورت فله و بدون بسته بندی انجام دهیم تا از تولید بیشتر زباله جلوگیری کنیم.
– از لوازم یک بار مصرف استفاده نکنیم.
– و …..
با انجام همین روشهای ساده و لذت بخش کمک عظیمی به حفاظت از محیط زیست کنیم و کمترین آسیبها را به این کره خاکی وارد نماییم. محیطی که آب، خاک و تک تک درختان و جانورانش در بقای ما نقش دارند. باشد که ما هم مسئولیت خود را درقبال آن به نحو احسن به انجام برسانیم.