بازیافت تبدیل چیزهای کهنه به تازه، و بهترین راه حل مشکل زباله است که به حفظ منابع طبیعی و صرفه جویی در مصرف انرژی کمک می کند و موجب کاهش آلودگی و حفظ جانوران می شود.
روش های بازیافت:
- استفاده دوباره در خانه
بازیافت فقط جمع کردن لوازم بازیافت شدنی و بردن آنها به مراکز مخصوص برای استفاده دوباره نیست. گاهی به معنای استفاده دوباره از وسایل در خانه ی خود شماست. - صرفه جویی در مصرف کاغذ
کاغذهایی را که قسمتی از آنها استفاده نشده، دور نیندازید و برای کاغذ یادداشت از آنها استفاده کنید. - استفاده دوباره از ظرف ها
اغلب مردم فکر می کنند که چون ظرف هایی که داخل آن غذا می خرند، مجانی است، باید آنها را دور بیندازند. اما در واقع این ظرف ها مجانی نیستند و قیمت آنها همراه غذایی که می خرید حساب شده است. - استفاده دوباره از آب
اگر شیر آب را باز بگذاریم، به طور متوسط در هر دقیقه حدود 12 لیتر آب هدر می رود. پس اگر سه دقیقه شیر را باز بگذاریم، تقریباً 36 لیتر آب هدر خواهد رفت. معمولاً وقتی شیر آب را باز می کنیم، چون آب سرد در شیر هست، مدتی طول می کشد تا آب گرم شود.
می توانید آب را بازیافت کنید. به گیاهان و حیوانات خانگی آب بدهید و با آن اتومبیل بشویید. حتی می توانید با آن ظرف های قابل بازیافت را بشویید.
آبی که پس از پختن یا بخارپز کردن سبزی ها باقی می ماند، دارای موادّ غذایی است. پس از سرد شدن گیاهان را با آن آبیاری کنید زیرا برای آنها مفید است. - انتخاب لوازم قابل استفاده مجدد، و اجناس بادوام
دقت کنید: قابل استفاده ی مجددّ نه یکبار مصرف. یعنی انتخاب موادّی که دوباره و دوباره استفده می شوند، از پلاستیک گرفته تا چوب آبنبات چوبی و باتری قابل شارژ.
چند راه برای تشخیص جنس های با کیفیت و بی کیفیت وجود دارد:
به جنس مواد توجه کنید. موادی مانند فلز، چوب و پلاستیک کلفت معمولاً مدت طولانی تری دوام دارند.
توجه کنید لوازمی که اجزای مکانیکی زیادی دارند، زود خراب و یا قسمت های کوچک آنها زود گم می شوند. - از خودتان بپرسید، این کالا چگونه بسته بندی شده است؟
امروزه اغلب کالاها، بسته بندی کاغذی یا پلاستیکی دارند و یا در ظرف عرضه می شوند. متأسفانه، اغلب این بسته بندی ها دور انداخته می شوند. در حقیقت 3/1 بسته بندی ها را پس از باز کردن دور می اندازیم. البته گاهی اوقات راه دیگری نیست. ولی بیشتر وقت ها می توانید محصولاتی را بخرید که بسته بندی کمتری دارند. این کار«پیش بازیافت» نامیده می شود. با این کار در جا و منابع صرفه جویی می کنیم.
کالاهایی را انتخاب کنید که بسته بندی کمتری دارند و یا بسته بندی ندارند. این نکته را هنگام انتخاب دو کالای مشابه به خاطر بسپارید.
اگر می توانید جنس را به صورت عمده بخرید. خرید یک بسته بزرگ به جای بسته های کوچک یعنی بسته بندی کمتر.
کالاهایی را بخرید که بسته بندی آنها قابل بازیافت باشد. اگر بسته بندی های قابل بازیافت بخرید، کمتر زباله تولید می کنید. - از خودتان بپرسید، آیا نیازی به ساک خرید دارم؟
بیشتر موادی را که می خریم، داخل کیسه پلاستیکی می گذاریم. حتی خوراکی هایی مانند چیپس و آبنبات. شما می توانید کیسه کمتری مصرف کنید، فقط وقتی نیاز دارید، کیسه بگیرید و سعی کنید از کیسه هایی که دارید، استفاده کنید. بهتر است از کیسه های یکبارمصرف استفاده نکنید تا زباله کمتری تولید شود. می توانید برای خرید، کیسه های پارچه ای با خود ببرید.