ماندگار؛دکتر طاهره صفارزاده

|

۱۹ آذر ۱۳۹۷

 

ماندگار

انسان به شنیدن و خواندن سرگذشت دیگران رغبت ذاتی دارد و از همین روی شرح حال زندگانی افراد، به ویژه انسانهای بزرگ، از مفید ترین و جذاب ترین کارها به شمار می آید. گویی شنیدن وخواندن زندگینامه انسان ها برای شنوندگان یا خوانندگان یک نیاز معنوی است. این نیاز و رغبت، شاید از تمایل بشر به شناخت  بیم ها و امید ها، خود باشد، زیرا اصولا علایق و توانایی ها، لغزش ها و نفرت ها در میان انسانها، تا حد زیادی مشترک است و ممکن است این نیاز، رغبت و تمایل معنوی به اطلاع از شرح حال دیگران از این  وجوه مشترک نشات گرفته باشد.

در ادامه بصورت گذرا و اجمالی زندگینامه بانویی را از نظر می گذرانیم که نام او همواره باعث افتخار کرمانیان بوده و خواهد بود، دکتر طاهره صفارزاده. * متولد 27 آبان 1315 در سیرجان. * شاعر، نویسنده ، محقق و مترجم. * وی سرودن شعر را از 13 سالگی شروع نمود. * آغاز شهرت وی با شعر »کودک قرن« پدید آمد. * لیسانس، فوق لیسانس و دکترای زبان و ادبیات انگلیسی از آمریکا.

* وی پایه گذار آموزش ترجمه به عنوان یک علم بود. * معرفی زبان و سبک جدیدی از شعر با عنوان شعر »طنین«. * َنگارش کتاب »سَفر پنجم« که دربرگیرنده اشعار مقاومتی با مضامین دینی است و در سال ۵۶ در دو ماه، به سه چاپ با شمارگان سی هزار رسید.

* ریاست دانشگاه شهید بهشتی تهران و رییس دانشکده ادبیات این دانشگاه پس از انقلاب. * معرفی به عنوان »استاد نمونه« از سوی وزارت علوم در سال1371. * معرفی به عنوان »خادم القرآن« پس از ترجمه قرآن مجید به زبان انگلیسی در سال 1380. * منتخب »فستیوال بین المللی داکا« در سال ۶۷ به عنوان یکی از ۵ عضو بنیانگذار کمیته ترجمه آسیا. * نگارش بیش از ۱۴ مجموعه شعر و ۱۰ کتاب ترجمه یا درباره نقد ترجمه در زمینه های ادبیات ، علوم، علوم قرآنی و حدیث.

* برگزیده به عنوان شاعر مبارز و زن نخبه و دانشمند مسلمان از سوی سازمان نویسندگان آفریقا و آسیا در ماه مارس ۲۰۰۶ همزمان با برپائی جشن روز جهانی زن. * درگذشته در 4 آبان 1387 تهران.

نمونه ای از اشعار وی:

از نیمه راه مهر پیمان گسسته باد و دل از انس رسته باد! پای امید در ره پندار آشنا لرزان و خسته باد! در بزم درد من پیمانه های شادی و عشرت شکسته باد! درهای باورم بر روی مردمان سیه کار بسته باد! تمساح چشم او که فریبم ز گریه داد ِ در اشک در درنگ دریغا نشسته باد!