قوانین شارژ ساختمان

در این مطب هر آنچه که باید درباره‌ی شارژ ساختمان بدانیم بیان شده است.

|

۱۰ آبان ۱۴۰۳

|

۰۷:۳۰

بسیاری از افراد فکر می‌کنند شارژ ساختمان هم مانند مهریه، کی داده و کی گرفته است، اما قانون به صراحت می‌گوید:«اگر مالکِ واحدی از ساختمان شارژ خود را پرداخت نکند؛ می‌توان از او دریافت کرد حتی اگر در آن ساختمان ساکن نباشد و زندگی نکند.»

طبق ماده ۱۰ قانون تملک آپارتمان‌ها، اگر مالک یا استفاده کننده از پرداخت سهم خود از هزینه‌های مشترک ساختمان امتناع کند، مدیر یا هیئت مدیران می توانند برای او اظهارنامه ارسال کنند و اگر ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه، سهم بدهی خود را نپردازد، مدیر یا هیات مدیران می توانند به تشخیص خود و با توجه به امکانات از دادن خدمات مشترک از قبیل شوفاژ، تهویه مطبوع، آب گرم، برق، گاز و غیره به او خودداری کنند و در صورتی که مالک و یا استفاده کننده همچنان اقدام به تسویه حساب ننماید اداره ثبت محل وقوع آپارتمان به تقاضای مدیر یا هیات مدیران برای وصول وجه مزبور بر طبق اظهارنامه ابلاغ شده، اجراییه صادر خواهد کرد.

اگر عدم استفاده از خدمات مشترک ممکن یا موثر نباشد، مدیر ساختمان می‌تواند به مراجع قضایی رجوع کند. دادگاه‌ها موظف هستند به این موضوعات خارج از نوبت، رسیدگی کنند و می‌توانند تا دو برابر‌ مبلغ بدهی به نفع مجموعه جریمه نمایند.

حالا لازم است بگوییم شارژ ساختمان شامل چه مواردی است:

۱_ هزینه نگهداری و تعمیرات تجهیزات ساختمانی: شامل تعمیر آسانسور، سیستم های سرمایشی و گرمایشی، سیستم های برقی و لوله کشی، بازسازی و نوسازی.
۲_ هزینه نظافت و بهداشت ساختمان: شامل نظافت قسمت های عمومی و مشترک ساختمان مانند راه پله‌ها، حیاط، راهرو، پارکینگ، لابی ساختمان و…
۳_ هزینه امنیتی ساختمان و نگهبان: شامل حقوق سرایدار و نگهبان، دوربین های مداربسته، دزدگیر و…
۴_ هزینه فضای سبز و باغبانی: شامل خرید و کاشت درختان، خرید گل و گیاه، هرس کردن، سم پاشی گیاهان و…
۵_ هزینه اداری: شامل حقوق مدیر و هیئت مدیره، جلسات و تصمیم گیری‌ها،‌ حسابداری و ثبت اسناد مالی، کار‌های حقوقی و قانونی.
۶_ هزینه مصرفی: شامل هزینه برق، آب، گاز قسمت های مشترک، هزینه تامین آب برای گیاهان و…
۷_ هزینه بیمه ساختمان

بر اساس قانون هزینه ی تعمیرات کلی و اساسی ساختمان بر عهده مالک است؛ اما پرداخت هزینه‌های جزئی که صرفا برای استفاده بهتر از واحد می‌باشد بر عهده مستاجر است. اما شارژ ماهیانه که توسط مدیر و مجمع عمومی تعیین شده را مستاجر باید بپردازد.

روشهای محاسبه شارژ ساختمان:

00۱ـ بر اساس متراژ
۲ـ بر اساس نفرات
۳ـ بر اساس واحد
۴ـ بر اساس تعداد نفرات و متراژ
۵ـ بر اساس تعداد نفرات و واحد
۶ـ بر اساس واحد و متراژ
۷ـ بر اساس واحد، نفرات و متراژ