روزکوهنورد روز استقامت،بلند پروازی و حقیر شمردن مشکلات

|

۲۹ مهر ۱۴۰۰

29 مهر ماه در تاریخ ایران به عنوان روز کوهنورد نامگذاری شده است.

روز کوهنورد بهانه ای است برای گرامیداشت کسانی که با گام های کوچک مسیرها طولانی و قله های بلند را فتح میکنند.به عقیده بسیاری از کوهنوردان این ورزش نوعی سبک زندگی بشمار می آید.
به همین مناسبت گفتگویی با عالیه ابراهیمی اولین بانوی کرمانی که به اردوی انتخابی تیم ملی دعوت شده است داشته ایم.
«عالیه ابراهیمی » در سال 1371 در کرمان به دنیا آمد. از دوران دانشجویی کوهنوردی را شروع کرد. باتلاش یسیار تاش به تیم ملی راه یافت. تا کنون قله های هزار، قله سه شاخ، لاله زار، پلوار، کوشا و دماوند را فتح کرده است.

ورزش کوهنوردی را از کجا شروع کردید؟

زمانی که در رفسنجان دانشجو بودم با یکی از دوستانم که به طور نیمه حرفه ای کوهنوردی می کرد عضو تنها باشگاه کوهنوردی رفسنجان شدم. پس از پایان دانشگاه به کرمان برگشتم و مرتب و مستمر کوهنوردی را دنبال کردم.

چه طور به اردوی تیم ملی دعوت شدید؟

چون در باشگاه جوان تر از بقیه بودم، مربی ام، آقای کاظمی، پیشنهاد داد در آزمون انتخابی برای تیم ملی امید ثبت نام کنم.

درباره اردوهای انتخابی تیم ملی بیشتر بگویید.

اولین اردو اردیبهشت 96 بود که 42 نفر بودیم. تا حالا ۴بار به اردو رفتیم. ۸ ۲  نفر در اردو باقی مانده ایم. در نهایت 16 نفر باقی خواهند ماند

به نظرتان این شانس را دارید که جزو 16 نفر نهایی باشید؟

بچه های کرمان به جز یک نفر ،که رفسنجانی و مورد حمایت شهرداری رفسنجان است، هیچ گونه حمایتی از طرف هیات کوهنوردی کرمان نشدیم.حتی هزینه ایاب و ذهاب و خوراک به عهده خودمان است. حتی یکی از هم تیمی ها که برای امانت گرفتن تجهیزات کوهنوردی به هیات مراجعه کرده بود،پاسخ شنیده بود که: «نداریم. داشته باشیم هم نمی دهیم. » از طرفی ا کنون کارشناس بخش رادیو لوژی بیمارستان شفا هستم. برنامه اردوها یک هفته قبل داده می شود. در نتیجه برای مرخصی گرفتن به مشکل برخوردم. این مسائل باعث دلسردی من شده است. اما از نظر فنی و آمادگی جسمانی به خودم اعتماد کامل دارم.

به نظرتان عالیه ابراهیمی سه سال آینده در کجای ورزش کوهنوردی
ایستاده است؟

حداقل به دو قله 6هزارمتری و یک قله ۷ هزار متری صعود کرده ام. ا گر در  قالب تیم ملی هم نباشد شخصا این صعودها را ادامه خواهم داد.

تا کنون چه قله هایی را فتح کرده اید؟

پنج بار قله هزار، 2 بار قله سه شاخ، لاله زار، پلوار، کوشا، دماوند، یک بار از جبهه جنوبی و یک بار از جبهه شمال غربی، علم کوه از مسیر هزارچال و مسیر گرده آلمان ها

آیا به عنوان یک خانم با محدودیت روبرو بوده اید؟

از نظر حرفه ای محدودیتی نداریم. حتی تفکیک جنسیتی نداریم. یعنی هر کسی حد نصاب نمره کسب کند و آمادگی جسمانی مساعد تری داشته باشد در تیم باقی می ماند.

نقش ورزش در کیفیت زندگی بانوان را چگونه می بینید؟

در ورزش کوهنوردی رقیب نداری و در حقیقت با خودت رقابت می کنی و به
قول «رینهولد مسنر »

کوهنوردی هنر زندگی در شرایط سخت است.

در واقع
نوعی سبک زندگی است و با توجه به این مسأله که کوهنوردی در طبیعت انجام می شود، باعث افزایش نشاط و بهبود روحیه می شود. از طرفی هم نمی شود نقش بانوان در نشاط جامعه را نادیده گرفت. در نتیجه نمیشود نقش ورزش در زندگی فردی و اجتماعی زنان را نادیده گرفت. امیدوارم بستری فراهم شود که خانم ها همطراز آقایان بتوانند ورزش حرفه ای را دنبال کنند.

آیا صحبت دیگری باقی مانده است؟

اول از خانواده ام به ویژه پدرم تشکر می کنم که همیشه نقش حامی برای من داشته اند. از سرپرست باشگاه جناب آقای کاظمی که هم مشوق من بودند و هم تجهیزات باشگاه برای اردو در اختیارم قرار دادند، تشکر می کنم.