انیسه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور در دولت سیزدهم است که پیش از آن به مدت چهار سال ریاست دانشگاه الزهرا را طی سال های 1391الی 1395 به عهده داشته است.وی متولد 1342در قم و فرزند ابوالقاسم خزعلی عضو سابق مجلس خبرگان و رئیس سابق بنیاد غدیر,خواهر مهدی خزعلی روحانی خلع لباس شده و سمیرزند خواننده پاپ می باشد.
او در 16 سالگی ازدواج کرده و طبق گفته خودشان شرط تحصیل، فعالیت اجتماعی، شرط طلاق، شرط مکان زندگی از همسرشان گرفته اند.وی در ادامه داستان ازدواج خود اضافه کرد امام توصیه میکردند که شرط طلاق بگذارید وپدرم گفتند با شرط طلاق موافق نیستم اما اگر تو میخواهی موافق ام.وی با ذکر این خاطره تاکیید کرد نمی توان مرز سنیبرای ازدواج قرار داد و در این مساله رشد فکری بسیار مهم است.
خزعلی در اولین کنفرانس خبری خود مطالب جالبی در مورد مواضع و دیدگاه خود در مورد زنان مطرح کرده است.
وی در پاسخ به اولین سوال پیرامون خذف طرح غربالگری گفت: مسئله باید در کارگروه های تخصصی بررسی شود، مسائل مربوط غربالگری، کودک همسری و حضانت از موارد حساس و مورد توجه است و باتوجه به نظرات موافق و مخالف نیاز به بررسی در کارگروه های تخصصی را دارند.او همچنین در باره سیاست های جمعیتی اضافه کرد سیاست های جمعیتی ربطی به زن ندارد و مرتبط با کشور و خانواده است. باید برای تنظیم سیاستهای جمعیتی، هر دو جنسیت را مدنظر قرار دهیم؛ جمعیت یکی از مسائل مهم است و زنان نقش محوری در این موضوع ایفا میکند.
خزعلی درباره کودک همسری با تاکید بر لزوم در نظر گرفتن بلوغ فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی و … در ازدواج، اظهار کرد: با هر نوع ظلمی که به زنان شود و طبیعتا ازدواج قبل بلوغ که این ظلم را مضاعف کند موافق نیستیم. کارگروهایی برای حل آن باید تشکیل شود. چه این ارتباط در قالب ازدواج و چه ارتباطهایی که قانونی نشده باشند در مرحله اول نیاز به کار فرهنگی دارد. یعنی حتی اگر قانون بگذارد و نتوانیم فرهنگ سازی داشته باشیم، باز کودکانی مورد معامله و اجحاف قرار می گیرند. لا زم است برنامه ریزی در این راستا از دو بعد فرهنگی و قانونی داشته باشیم.
وی تاکید کرد: خیلی از مسایل را نمی توان با ابلاغ حل کرد و باید سبک زندگی و نوع نگاه عادلانه باشد و ظلم به فرزند چه پسر و چه دختر نباشد.
او درباره خبر کارنامه دانشآموزان که فقط به پدران ارائه میشود افزود: از آن ور آب میخواهند مسائل زنان را وارونه جلوه دهند. مساله کارنامه هم درست نیست که زنان نتوانند کارنامه بچههایشان را بگیرند. اگر قصوری در این زمینه وجود داشته باشد، رسیدگی میکنیم.
معاون امور زنان و خانواده درباره دورکاری زنان در ایام کرونا و ادامه شرایط دورکاری برای آنها ادامه داد: کرونا چالشی بود که به فرصت تبدیل شد؛ دورکاری باید در ادارات جدی گرفته شود و به خواست خانمها در این موضوع احترام گذاشته شود در گذشته دورکاری در ادارات ما بود اما به رسمیت شناخته نمیشد. ترجیح زنانی که فرزندان کوچک دارند گاهی اوقات این است که در منزل و در کنار فرزندان اقدامات اجتماعی خود را انجام دهند. دورکاری هم به لحاظ اقتصادی به نفع دولت است و هم برای زنان شرایط بهتری را فراهم میکند تا در کنار فرزندانشان کارهای اجتماعی خود را انجام دهند.
او افزود: خانمها باید با آرامش کار کنند و هر چیزی که آرامش آنها را به هم بریزد را حذف کرد؛ مثلا حذف مهدکودکها از محلهای کار لطمه زیادی به کار کردن خانم ها زد.
مسئله حایز اهمیت دیگری که در اولین کنفرانس خبری خانم خزعلی مطرح شد
تاکید بربهبود شرایط زندگی زنان سرپرست خانوار بود.
معاون اموربانوان خانوار ریاست جمهوری با استناد به سخنان رهبری اظهار داشت: زنان سرپرست خانوار به فرموده مقام معظم رهبری عایله حکومت هستند و حکومت در برابر آنها مسئول است. از اولویتهای نخست معاونت امور زنان و خانواده بحث زنان سرپرست خانوار است که در ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی و اشتغال را شامل است. همه مطالباتی که زنان سرپرست خانوار را نگران کرده است، اولویت ما است و امیدوارم بتوانیم همه زنان سرپرست خانوار را بیمه کنیم
معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری گفت: بعد از بیمه زنان سرپرست خانوار، کارآفرینی و ایجاد اشتغال مناسب در کنار فرزندان، دغدغه ماست و در نهایت فرهنگسازی هم اهمیت دارد. زیرا زنان سرپرست خانوار مواردی را از نوع نگاه جامعه و امنیت مطرح میکنند که آنگونه که باید نیست و این فرهنگسازی باید وجود داشته باشد که زن سرپرست خانوار مجبور نباشد خود را طور دیگری در جامعه نشان دهد.