به مناسبت روز جهانی بهداشت قاعدگی
سازمان wash united روز 28 می( 7 خرداد) را به نام روز جهانی بهداشت قاعدگی با هدف افزایش آگاهی در زمینه اهمیت مدیریت بهداشت قاعدگی و از بین رفتن تابوها علیه زنان و دختران نامگذاری کرد. این سازمان در برلین آلمان مستقر است.
به دلیل چرخش 28 روزه قاعدگی بانوان که در هر ماه تقریبا به طور متوسط به مدت 5 روز رخ می دهد؛ 28 پنجمین ماه سال میلادی را به عنوان نماد آن انتخاب کردند.
پریود یکی از مهمترین فعل و انفعالاتی است که هر ماه در بدن زنان اتفاق می افتد و معمولا دختران آن را در سن 9 تا 15 سالگی برای اولین بار تجربه می کنند و تا سن تقریبا 50 سالگی ادامه پیدا می کند اما اغلب دختران به دلیل عدم آموزش، تجربه اول ممکن است همراه با احساس شرم و گناه همراه باشد.
در حالی که امری کاملا طبیعی است و باید در مورد آن صحبت کرد. با آموزش هایی که از قبل توسط والدین و مدارس داده می شود؛ آنها را آماده کرد.
در این دوران بخشی از خون بدن که نتیجه ریزش بافت داخل رحم و مقداری هم از خون کامل بدن میباشد؛ به مدت 2 تا 7 روز از طریق دهانه رحم از بدن خارج می شود که معمولا با درد همراه است.
دوران قاعدگی به دلیل فعل و انفعالاتی که در بدن رخ می دهد؛ عوارضی را به همراه دارد؛ عوارضی مانند افسردگی، پرخاش، عدم تمرکز، استرس و…. که همه این علائم در کمتر از یک هفته از بین می روند.
مردان باید اطلاعات لازم در این زمینه را بطور کافی داشته باشند تا بتوانند با رفتار صحیح احساس امنیت و آرامش را به همسرشان منتقل کنند و به او کمک کنند تا این دوره حساس را بخوبی سپری کند.
روزانه میلیونها زن در سراسر دنیا پریود می شوند و در این میان هستند تعدادی که توانایی مدیریت این چرخه را ندارند و به دلیل شرم و خجالت و تابو بودن این مهم بطور آزادانه از آن صحبت نمی شود.
این تابو بودن به حدی است که زنان در گرفتن مرخصی پریودی با مشکل مواجهه هستند و یا برای خرید نوار بهداشتی نمیتوانند آن را آزادانه حمل کنند. باید آن را در نایلونی که محتویاتش مشخص نباشد پنهان کنند . در اغلب مغازه ها هم نوار بهداشتی ها در مکانی گذاشته می شوند که در دید نباشند.
شرم و خجالت در مورد مساله پریود باعث عدم آموزش به دختران و زنان می شود. آموزشی که برای حفظ سلامت بانوان جهان ضروری است. عدم رعایت بهداشت قاعدگی می تواند خطرات جدی را به دنبال داشته باشد.
جهانیان به دنبال عادی سازی این مساله هستند تا محیط را برای پذیرش و صحبت آزادانه آماده کنند.
نامگذاری روزی به عنوان روز جهانی قاغدگی فرصت خوبی است تا به اهمیت این موضوع پرداخته شود و تلاشی همگانی در جهت افزایش آگاهی و آموزش آن به زنان و دختران سرتاسر جهان صورت گیرد.