بهترین حالت خوابیدن مادر در دوران بارداری

|

۱۹ دی ۱۳۹۷

 بهترین حالت خوابیدن مادر در دوران بارداری

 

بهتر است مادر در دوران بارداری به حالت خوابیده به پشت یا طاق‌باز قرار نگیرد؛ چراکه این طرز خوابیدن کمردرد را افزایش می‌دهد و تنفس و گوارش را دچار مشکل کند. همچنین در این حالت رحم با قرار گرفتن روی ورید‌های اصلی، فشار خون را کاهش می‌دهد و در نهایت باعث کاهش گردش خون مادر و جنین خواهد شد.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن‌سینا گفت: در دوران بارداری بدن مادر دچار تغییرات فیزیولوژیکی می‌شود که با حالت طبیعی آن متفاوت است. یک‌سری از مشکلات مادر باردار بر اثر بزرگ‌شدن رحم و شکم ایجاد می‌شود و ممکن است او را دچار درد پشت، کمر و سوزش معده کند. همچنین به دلیل ترشح برخی از هورمون‌ها، خواب فرد دستخوش تغییرات زیادی خواهد شد.

“سارا مختاری” درخصوص طرز خوابیدن مادر در دوران بارداری بیان داشت: بهترین حالت برای خواب مادر باردار، به پهلو؛ خصوصاً سمت چپ است، البته این موضوع در 3 ماه اول و دوم بارداری خیلی تأکید نمی‌شود؛ چراکه شکم هنوز خیلی بزرگ نشده است، ولی با پیشرفت مراحل بارداری و در ماه‌های آخر، بهتر است که این وضعیت خواب رعایت شود.

خوابیدن به پهلوی چپ یا راست؟!

وی ادامه داد: خوابیدن مادر به پهلوی چپ بهتر از خوابیدن به پهلوی راست است؛ چراکه در این وضعیت مواد مغذی و خون‌رسانی به جفت و جنین بهتر می‌شود و فشار کمتری به اندام‌های داخلی مادر وارد می‌شود. درواقع در این حالت، فشار رحم از روی رگ‌های اصلی بدن برداشته و فرآیند خون‌رسانی به قلب مادر بهتر صورت می‌گیرد.

مشکل سوزش معده در دوران بارداری

این متخصص زنان و زایمان در خصوص مشکل سوزش معده در دوران بارداری اظهار داشت: در مواردی که سوزش معده به دلیل رفلکس است، توصیه می‌شود هنگام خواب، قسمت سر و تنه مادر کمی بالاتر از قسمت‌های دیگر بدن قرار گیرد. مادر باردار می‌تواند با قرار دادن بالشت یا تشک در زیر نیم تنه بالای خود قرار دهد تا این حالت رفلکس معده کاهش یابد.

طاق‌باز خوابیدن باعث کاهش گردش خون مادر و جنین می‌شود

مختاری با بیان این‌که در ماه‌های آخر بارداری توصیه می‌شود که مادر باردار کمتر غلت بزند و سعی کند به آرامی‌ جابه جا شود، عنوان داشت: بهتر است مادر در دوران بارداری به حالت خوابیده به پشت یا طاق‌باز قرار نگیرد؛ چراکه این طرز خوابیدن کمردرد را افزایش می‌دهد و تنفس و گوارش را دچار مشکل کند. همچنین در این حالت رحم با قرار گرفتن روی ورید‌های اصلی، فشار خون را کاهش می‌دهد و در نهایت باعث کاهش گردش خون مادر و جنین خواهد شد.

وی تأکید کرد: البته اگر مادر در حین خواب به حالت طاق‌باز قرار گرفت، جای نگرانی نیست و به این معنی نیست که جنین دچار مشکل شده است و مادر باید به پزشک مراجعه کند.

گذاشتن بالشک بین 2 پا، زیر شکم و پشت کمر برای راحتی مادر مفید است

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن‌سینا با بیان این‌که روی شکم خوابیدن برای مادر باردار به‌خصوص در ماه‌های آخر بارداری اصلاً مناسب نیست، افزود: مادر باردار حسب شرایط بدنی که راحت‌تر است و کمتر اذیت می‌شود، می‌تواند از قرار دادن بالشت بین 2 پا، زیر شکم و پشت کمر استفاده کند. همچنین در زمان خواب علاوه بر این‌که به پهلوی چپ می‌خوابد بهتر است بین دو پای خود یک بالشت قرار دهد. اگر مادر دچار کمردرد است، گذاشتن یک بالشتک زیر شکم در کاهش درد بسیار مفید خواهد بود.