درادامه مبحث قبل که در مورد چگونگی نگه داری از پته و سوزن دوزی ها بود، حال اگر پته ای دچار بید خوردگی شود چه باید بکنیم ؟
در ابتدا پته را از محیطی که قرار داشته خارج کرده و در هوای آزاد تکانده و آویزان می کنیم.
نباید پته ای که دچار بید خوردگی شده را داخل اتاق یا نزدیک مبل و میز رها کنیم. چون احتمال گسترش بید به بقیه ی خانه نیز می باشد.
محیطی که پته بوده را حتما با اسپری ضد بید و یا نفتالین ضد عفونی و تمیز کنید. اگر پته در صندوقچه بوده است، حتما به فضای باز برده و اجازه دهید صندوقچه یا محفظهی مورد نظر در مقابل نور آفتاب چند روز قرار بگیرد.
گاهی اوقات پشتی، بالشت، کوسن یا کناره های پته ای که با الیاف پرشده دچار بید زدگی می شوند. در این صورت باید سریع تر الیاف در فضای باز از پته ی مورد نظر جدا شده و خالی شوند و در مقابل آفتاب چند روزی قرار بگیرند.
اگر الیاف پنبه ای است باید حلاجی شود. همین طور قاب های پته نیز دچار بید خوردگی می شوند، مخصوصا اگه پشت پته فیبر یا کارتن گذاشته شده باشد و یا روی پته شیشه قرار گرفته باشد. بهتر است پشت پته و روی پته باز باشد تا هواخور داشته باشد. ناگفته نماند پتههایی که دچار بید خوردگی شدهاند باید سریعتر به شکل اصولی شسته شوند؛ یا به خشکشوییهای معتبر سپرده شوند تا جلوی تکثیر بید گرفته شود.
در این اوضاع می دانم که بسیار ناراحت هستید و غصه ی عمری زحمت و تلاش خود و یا کسی را می خوردید که کار سوزن دوزی این پته ها را انجام داده است. باید بگویم ناراحت نباشید با رفو کردن و مرمت، باز این آثار قابل استفاده میباشند و باز به خانههای شما بازگردانده میشوند فقط باید به دست کاربلدان این هنر سپرده شوند.