|

۱۳ آذر ۱۳۹۸

آب سالم باعث سلامتی است

 از هر 10 بیماری در جهان، یک مورد به علت مصرف آب ناسالم و آلوده بوده است؛ مایع حیات است، می‌تواند مرگ‌آفرین باشد.

 آب‌درمانی یا هیدروتراپی را برای درمان خیلی از بیماری‌ها تجویز می‌کنند.
می‌تواند شفابخش هم باشد؛ شفابخشِ مرگ‌آفرین؟! یک ترکیبِ متناقض اما واقعی؛ ترکیبی که می‌تواند سوالات بسیاری ایجاد کند؛ چه‌طور می‌توان یک لیوان زندگی نوشید؟ چه‌طور یک لیوان مرگ؟! چه تفاوتی در آب‌های مختلف وجود دارد؟ کدام شفابخش است؟ و کدام مرگ‌آفرین؟ جواب این سوالات در همان رویداد روز اولِ آذر 82 است. در استاندارد اجباری؛ همان علامت محبوب و همان ضامن سلامتی. برای آن‌که یک لیوان زندگی نوشید، باید دنبال این علامت گشت، علامتی که ضامن سلامت و کیفیت خیلی چیزها پیش‌تر از آب بوده است، علامتی به قدمت نیم قرن که ضمانتی برای  اطمینان از حرفی است که دیگران می‌زنند!

آبِ حلال، خوب یا بد

 آب یک حلال قطبی بسیار قوی است؛ یعنی مواد بسیار زیادی قابلیت انحلال در آب را دارند. هم‌چنین مولکول آب دارای دو قطب مثبت و منفی است؛ پس می‌تواند املاح معدنی را که عمومأ دارای بار سطحی‌اند، به‌‌صورت معلق در خود حمل کند و مهم‌تر از همه، آب به‌دلیل دارا بودن املاح فراوان، محیط مناسبی برای رشد و حضور میکروب‌ها و میکرو‌ ارگانیسم‌هاست، مفید و مضر! بسیاری از خواص آب به‌دلیل وجود املاح و باکتری‌های مفید موجود در آن است؛ اگرچه املاح و باکتری‌ها همیشه مفید نیستند. باکتری‌های روده‌ایی (Vocative intestinal bacteria) شایع‌ترین باکتری‌های مضر در آب‌اند که باعث بروز بیماری‌هایی چون اسهال، وبا، سل و از این دست می‌شوند. املاح هم همین‌طور؛ تجمع بیش از حد برخی املاح در بدن، باعث بروز بیماری‌ها و مشکلات بعضأ حادی می‌شود.

اما آیا می‌شود به خاطر ترس از بیماری آب ننوشید؟
حداکثر زمان زنده ماندن بدون آب پنج روز است؛ یعنی کم‌تر از یک هفته! پس راه حل چیست؟

در اولین روز آذرماه سال 1382 یک راه‌حل خوب و مطمئن ایجاد شد؛ استاندارد اجباری برای آب‌های معدنی. اگرچه پیشینه‌ی مصرف آب‌های معدنی به دهه‌ی 1970 میلادی بازمی‌گردد،

اما مصرف آن در دو دهه‌ی گذشته بسیار رشد داشته است.
در این رشد مصرف، سهم آب آشامیدنی بسته‌بندی شده 59 درصد است.
دلیل اصلی این امر نگرانی از وجود عوامل بیماری‌زا در آب‌های گندزدایی شده‌ی شبکه‌ی سراسری است.
در اکثر کشورهای توسعه‌یافته ترجیح عمومی بر استفاده از آب آشامیدنی  بسته‌بندی شده است؛ زیرا کنترل دقیق‌تر و منظم‌تری روی سلامت آن وجود دارد.
البته آب‌های معدنی بسته‌بندی شده بیش‌تر به‌دلیل وجود املاح خاص آن مصرف می‌شوند. در ایران اما هر دو را آب معدنی می‌دانند؛ استفاده از آب معدنی برای مسافرت یا در هنگام تشنگی در خیابان برای همه امری عادی است،
اما فروش دوره‌ایی آب‌های معدنی که به‌دلیل ترس از ابتلا به بیماری‌های ناشی از مصرف آب ناسالم اوج می‌گیرد، بیانگر اعتماد به سلامت آب‌های معدنی است، سلامتی که باید ضمانت شود.

آب سالم

آب
آب سالم

http://www.teetr.ir/t/zanoejtema

برای مطالعه تغذیه سالم راهی به سوی تندرستی به لینک زیر مراجعه نمایید

http://zanoejtema.ir/news/987